Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een skibril?

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een skibril?

Een skibril is een belangrijk onderdeel van je totale uitrusting. Het dragen van een skibril, ook wel goggle genoemd, draagt bij comfort én veiligheid. Het zorgt ervoor dat je geen last hebt van (koude) wind, sneeuw en fel zonlicht en het verbetert vaak je zicht. Er zijn veel soorten skibrillen te koop. Waar moet je op letten bij de aanschaf?

 

Pasvorm- en comfort van de skibril

Een goede pasvorm is belangrijk. De bril moet lekker zitten en goed aansluiten op je gezicht. Niet elk gezicht heeft dezelfde vorm en niet elke skibril heeft dezelfde rondingen. Daarom is het fijn om verschillende modellen te kunnen passen. Een skibril moet goed aansluiten op je gezicht, zodat het koude wind, vocht en zonlicht tegenhoudt. Goedkope merken en modellen hebben vaak ruwe schuimrubberen randen. Dit kan gaan irriteren. Sommige merken hebben hiervoor zachtere materialen, zoals fleece, voor extra zitcomfort.

 

Lenzen met UV-bescherming

UV-straling van de zon kan erg schadelijk zijn. Je moet beseffen dat de kracht van de zon vele malen hoger is in de bergen dan in ons lage landje. De lucht in de bergen is ijler en de weerkaatsing via de sneeuw draagt extra bij. Ook als de zon niet schijnt is er veel UV-straling. Bescherm je ogen door een bril te dragen met UV-bescherming! Dat voorkomt schade aan je ogen.

Pas met je helm!

Niets is zo vervelend als een gat tussen je skihelm en je skibril. Pas daarom altijd je skibril met je skihelm. Zo'n gat ziet er niet alleen suf uit, het voelt ook vervelend. Kou, sneeuw en regen komen direct op je voorhoofd terecht. De randen van je skibril en helm moeten goed aansluiten.

 

Anti-fog en condensvorming

Veel merken doen er alles aan om condensvorming in de skibril tegen te gaan. Goede ventilatie, dubbele lenzen en speciale anti-condens coatings worden hiervoor toegepast. Goede merken denken hier over na en de oplossingen bieden ook echt toegevoegde waarde. Je kunt het ook zelf testen door met open mond uit te blazen aan de binnekant van de glazen.

 

Lenstype

De lenstypes in skibrillen zijn onder verdeeld in categorieën. Deze categoriën geven de lichtdoorlatendheid weer van zonlicht.
Categorie 0   80-100%   doorlating geschikt bij dichte bewolking
Categorie 1   40-80%     doorlating geschikt bij bewolking en sneeuwval
Categorie 2   18-43%     doorlating geschikt bij lichte bewolking
Categorie 3   8-18%       doorlating geschikt voor zonnig weer
Categorie 4   3-8%         doorlating geschikt voor zeer zonnige dagen

Speciale skibrillen

Merken als Sinner, POC, Shred, Oakley en Atomic bieden verschillende modellen aan. Er bestaan skibrillen die je over je normale bril kunt plaatsen (OTG: over the glasses), lenzen die meekleuren met het weer (bijvoorbeeld de NXT lens van POC) en skibrillen met verwisselbare lenzen.

 

COMBIDEAL: 25% korting op aanschaf skibril en skihelm

Kom van woensdag 14 dec. tot en met zondag 18 december naar Snowlimits Groningen en profiteer van de combideal. Je krijgt maar liefst 25% korting bij de aanschaf van een skibril met skihelm. Geldig voor alle merken en alle combinaties. Snowlimits Groningen heeft een ruime voorraad POC, Bollé, Sinner, Shred, Atomic en nog veel meer.

https://www.snowlimits.nl/blogs/snowlimits-nieuws/combideal-skibril-en-skihelm

 

Combideal


Related Posts

Skiverhuur
Je gaat op wintersport en wilt graag ski's of een snowboard huren. Kom eens langs bij Snowlimits voor skiverhuur. Sam...
Read More
Indoor skiën
Ga jij elk jaar op wintersport en wil je beter leren skiën of snowboarden? Wil je fit beginnen aan je vakantie? Of is...
Read More
Arrangementen
Je wilt graag een sportief kinderfeestje, vrijgezellenfeest of een bedrijfsborrel organiseren? Wij regelen het graag ...
Read More