Bootfitting

Heb je last van je voeten tijdens het skiën? Laat je schoen op maat maken door een professionele bootfitter, zoals Snowlimits in Groningen. Bootfitting van je skischoenen kan een grote bijdrage leveren bij het comfortabeler maken van de pasvorm.

Waarschijnlijk zijn skischoenen de meest geavanceerde schoenen die je ooit zult dragen. Ze houden je voeten warm, comfortabel en droog terwijl ze worden beschermd tegen scherpe stalen kanten van bijvoorbeeld ski’s.

Hoe een skischoen moet passen, hangt af van hoeveel waarde je hecht aan warmte en comfort versus prestaties en razendsnelle respons. Over het algemeen plaatsen betere skiërs prestaties boven comfort, terwijl de gemiddelde wintersporter comfort belangrijker vindt dan de prestaties. Ongeacht wat voor skiër je bent, een passende schoen is erg belangrijk, en hier is waar bootfitting een rol kan gaan spelen.

Bootfitting skischoenen en snowboardschoenen

Bootfitting is het aanpassen van je skischoenen aan jouw voeten. Bij Snowlimits in Groningen zijn wij gespecialiseerd in complete bootfitting, Afhankelijk van het probleem dat iemand heeft, kunnen wij de (binnen)schoen: verwarmen, frezen en/of uitdeuken. Het doel is bij ons altijd pijnloos en comfortabel skiën! Maak gerust een afspraak voor advies en bootfitting.

   

  Skischoenen laten aanpassen? Bel voor een afspraak 050 - 5892039.

  Inlegzooltjes skischoenen

   Bootfitting inlegzooltjes skischoenen Snowlimits Groningen

  Skischoenen zijn gemaakt voor de massa, dus de zooltjes zijn standaard. Wist je dat tijdens het skiën de druk op je voet tot 8x je lichaamsgewicht kan oplopen? Een goed passend inlegzooltje is daarom essentieel! Het zorgt voor meer stabiliteit in de voet, enkel, knie, heup én rug. Veel pijnklachten kunnen tijdens een dag skiën verdwijnen met een goede inlegzool.

  Zooltjes zorgen ervoor dat je hielbot gestabiliseerd wordt en je dus met een betere stand in je schoen staat. Door uw voeten te analyseren en een aantal testjes uit te voeren kunnen wij de beste zool adviseren of op maat maken. Wij beschikken over een BootDoc station waar persoonlijke, op maat gemaakte zooltjes gevormd worden.

  Wij hebben onder andere zooltjes van Superfeet en Bootdoc. Al vanaf € 39,95.

   

  Bootfitting: Hoe horen skischoenen eigenlijk aan te voelen?

  Zijn mijn skischoenen de juiste maat?' of 'Hoe moeten skischoenen aanvoelen/zitten?’ Dit zijn veel gestelde vragen. Deze vragen komen voort uit de onderstaande problemen die we hebben opgesomd en beantwoord. 

  Moeten mijn tenen helemaal naar de voorkant van de skischoen gaan en zich onder druk gezet voelen wanneer ik de skischoen voor het eerst aandoe?

  Ja! Als je voor het eerst een skischoen om je voet doet, gaat de voet helemaal naar voren en voelt hij strak tegen de tenen. Dit geldt met name voor skischoenen die heel gemakkelijk aan te trekken zijn. Maak je geen zorgen als je eenmaal je hielen in de hak van de schoen hebt gedaan, voelt het al veel beter. Geef je hak een kleine tik op de grond, maak de bovenste schnallen vast, sta dan op en leun naar voren. Ga daarna door met het vastmaken van de onderste en vervolgens de power strap aan de bovenkant. Als je met enige druk op je schenen naar voren in de schoen wordt gebogen, kun je je tenen een beetje bewegen.

  Als ik in de schoenen naar voren buig alsof ik in een ski-positie sta, voel ik mijn hiel naar achteren schuiven en kan mijn tenen daardoor meer bewegen, dat is goed toch?

  Dat is perfect! Je wilt daar geen zee van ruimte hebben, maar normaliter heb je meer ruimte wanneer je de skipositie inneemt. Wanneer je rechtop staat raken je tenen de voorkant van de skischoen. 

  Als ik lang in de skischoenen sta, raken mijn tenen de voorkant niet aan en als ik naar voren gebogen ben, heb ik het gevoel dat ik zwem, zijn mijn schoenen te groot?

  Als je het gevoel hebt dat je in je skischoenen zwemt, dan zijn ze te groot.

  Ik kan mijn hiel optillen als de bindingen vastzitten, is dat oké?

  Ja, je zult in staat zijn om je hiel op te tillen als je op je tenen in de skischoen probeert te staan. De reden dat je je hiel kunt optillen, is omdat je voet flexibeler is dan de skischoen. Als je je hiel niet kunt opheffen, is dat niet zo erg.

  Als je naar voren buigt in de schoen en je hiel daardoor omhoog lift, is dat waarschijnlijk te wijten aan het feit dat je minder bewegingsvrijheid in je enkel hebt. Dat betekent niet dat het de verkeerde schoen is, je hebt gewoon meer hellingshoek nodig in de skischoen, als je in Groningen bent of er naartoe wilt rijden, kunnen we dat voor je regelen bij Snowlimits.

  Als ik op de berg aan het skiën ben, krijg ik een vreselijke kramp en branderig gevoel aan de onderkant van mijn voet, komt dit door de skischoen?

  Ski je met aftermarket of aangepaste voetbedden in je skischoenen? Als het antwoord op die vraag 'Nee' is, kan bootfitting de oplossing zijn. Wanneer deze problemen alleen voorkomen tijdens het skiën is de kans groot dat dit wordt verholpen bij het op maat maken van het voetbed.

  Goede zolen, met name op maat, lossen bijna alle mogelijke problemen op die je hebt. Neem bijvoorbeeld: pijnlijke tenen, branderig gevoel aan de onderkant van je voet of koude voeten.

  Belangrijk om te weten is dat een voetbed over het algemeen uitwisselbaar tussen verschillende skischoenen. Toch moet dit bij een nieuw paar skischoenen weer opnieuw worden aangemeten. Er kan een probleem ontstaan als je van een prestatie schoen naar een comfortabelere pasvorm gaat, omdat het voetbed dan waarschijnlijk te klein is.

  Hoe vind ik een goede bootfitter?

  Neem contact op met Snowlimits. Wij hebben ons gespecialiseerd in bootfitting.

  Buitenskischoen uitdeuken en frezen

  Uniek in Groningen. Het uitdeuken en frezen van buitenschalen van de skischoen. In de skiracewereld gebeurd dit heel vaak! Smalle schoenen worden perfect op maat gevormd naar de voet. Door middel van speciale apparatuur wordt aan de binnenkant van de buitenschoen heel lokaal materiaal weg gefreesd of uitgedeukt, zodat er meer ruimte ontstaat voor de voet. Heeft u last van pijnlijke plekken op uw voet of drukpunten ervaren? Kom naar Snowlimits voor het uitdeuken en frezen van uw skischoen.

  Hieronder veel voorkomende drukpunten van een skischoen

  Binnenskischoen foamen

  Wilt u meer stabiliteit en een perfect passende schoen? Laat je binnenschoen van je skischoen foamen. Een 2-componenten foam wordt geïnjecteerd in speciale binnenschoenen. Deze vormt zich geheel naar jouw voeten. Hierdoor heb je nooit meer last van pijnlijke drukpunten tijdens het skiën. En je het de optimale krachtoverbrenging naar je ski's!

  Bekijk hieronder een film over foaming van skischoenen:

   

   meestvoorkomende drukpunten bij skischoenen

  Wil jij weer, zonder pijn in je voeten door je skischoen, gaan skiën? Maak een afspraak, of laat je gegevens hieronder achter. Professionele bootfitting helpt jou van alle klachten af! Wij zien je graag terug bij Skicentrum Snowlimits Groningen. 

  Ja, ik wil graag meer informatie over Bootfitting